Rozhovor s riaditeľkou MŠ Lúčky a EP J.Čabelku v Holíči

Ako a kedy ste sa dozvedeli o projekte iMove?
O projekte iMove som sa dozvedela vďaka osloveniu Filipa Kotvana. Hneď ma oslovila koncepcia a zámer projektu, nakoľko pracujem dosť dlho s najmladšou generáciou v materskej škole. Dnešný pretechnizovaný svet dáva deťom obrovské možnosti digitálne sa vzdelávať, ale daňou za tieto vedomosti veľmi často býva absencia fyzického zaťaženia a zdravého životného štýlu.

Aké boli Vaše pocity z projektu iMove?
Určite budem podporovať víziu, ktorú projekt iMove má a napomáhať k jeho realizovaniu formou spoločných pravidelných aktivít a oslovením rodičov k zapojeniu sa našich detí do tohto projektu aj individuálne.

Máte pocit, že podobný projekt nám tu chýbal?
Jednoznačne chýbala ponuka "šitá na mieru" pre deti predškolského veku, ktorá by mala premyslenú koncepciu ako má iMove. Deti sa hravou formou pomocou zaškolených lektorov môžu v priebehu lekcie uvoľniť, zašportovať si ,zasúťažiť a rozvíjať koordináciu pohybu, stabilitu a fyzickú stránku svojho tela prepojenú s orientáciou v priestore. Nájsť prirodzenou cestou v sebe to, na čo má každý jedinec vlastné dispozície.

Myslíte si že by pre mestá a obce mal byť prioritou rozvoj mládeže?
Som presvedčená, že tak, ako sme sa my v materskej škole nadchli pre tento projekt, bude i v záujme miest a obcí šíriť túto myšlienku a v rámci svojich možností mu dať "zelenú".

Čo by ste na záver odkázali rodičom v spojitosti s projektom iMove?
S mottom "Kto chce, hľadá spôsoby a kto nie, hľadá dôvody", by som sa obrátila na všetkých rodičov detí, ktorí chcú pre svoje dieťa, aby okrem materiálnych hodnôt poznalo hodnotu zdravého životného štýlu spojeného s pohybom. Ten mu práve projekt iMove môže poskytnúť v plnej miere. Samozrejme prajem všetkým, ktorí zastrešujú tento projekt, aby prácou, ktorou smerujú ďalšie kroky rastu detí získali veľa aktívnych, zdatných a určite v budúcnosti aj úspešných osobností v oblasti nielen športu.

Za rozhovor pani riaditeľke srdečne ďakujeme!